ESCULTURA 2019

(temps, eina i acció)

Us convido, us convido a parar, avui dia tot va molt de pressa. Entreu dins d’un taller, col•loqueu-vos la bata tacada de fang i preneu consciència, preneu-vos el temps necessari i enfronteu-vos al volum. Treballeu la disciplina i connecteu-vos amb el vostre interior.

Tenir temps per mirar, tirar enrere i tirar endavant. Veure si en sobra o cal afegir, contemplar el volum des de la distància i apropar-s’hi si cal. Netejar la mirada, buidar-la de tot el que tenim, que quedi només amb el tros de material que hem escollit. Pedra, fang, ferro, material reciclat, resines, papers…. Creem, creem coses que no han existit mai abans, coses nostres, amb la nostra identitat.

Les mans resulten útils per a la prensió. Els dits, a més a més, aporten informació sobre la temperatura, l’estructura i la textura de l’objecte palpejat. Mans fortes i brutes, bons indicadors per a l’escultor. El martell ens dóna la força; el torn, l’elegància; el paper, material humil; i la llum, l’espai. Les grans dimensions, la majestuositat; i el petit format recorda les “gravitacions” d’esbossos delicats.

Ja ho tenim tot: temps i eines. Endavant : ACCIÓ!

Anna Oliver, Escultora